Thursday

Varkens in Nood boekt succes: de internationale supermarktketens Lidl en Aldi hebben naar aanleiding van nieuw wetenschappelijk onderzoek naar berengeur en de argumentatie van Varkens in Nood toegezegd over te stappen op de verkoop van vlees van ongecastreerde varkens! De stap van Aldi en Lidl betekent dat jaarlijks 275.000 biggen de castratie en de daarmee gepaard gaande dagen durende pijn wordt bespaard!
Naar verwachting zullen beide ketens begin 2009 alleen nog vlees van ongecastreerde varkens in de schappen hebben. Varkens in Nood directeur Hans Baaij: "De stap van Aldi en Lidl opent ook de deur voor een castratiestop in de rest van Europa. Ik verwacht dat in de nabije toekomst er een doorbraak komt waardoor alleen al voor de Nederlandse markt 3,3 miljoen biggen per jaar de castratie wordt bespaard. In Europa gaat het om 100 miljoen biggen per jaar". Kijk voor meer informatie op onze speciale website http://www.stopcastratie.nl/

Albert Heijn en C1000 blijven echter ondanks alle wetenschappelijke bewijzen dat berengeur nauwelijks nog voor komt, koppig vasthouden aan hun huidige inkoopeisen waardoor castratie de facto verplicht is. Beide supermarkten gaan de inhoudelijke discussie met Varkens in Nood niet aan en verstoppen zich achter drogredenen. Zo stellen zowel Albert Heijn als C1000 dat ze te klein zijn om bij hun leveranciers ongecastreerd varkensvlees te kunnen eisen. Verder stellen ze honderdduizenden klachten over berengeur te verwachten, maar op berekeningen van Varkens in Nood, die het tegendeel aantonen, gaan ze niet in.
Varkens in Nood is van mening dat de inkoopvoorwaarden van AH en C1000 onrechtmatig zijn en gaat daarom vrijdag 17 oktober haar dagvaarding tegen deze supermarkten indienen.
Voor deze kostbare rechtzaak is uw steun hard nodig: doneer nu!
Hartelijk dank!