Thursday

Oproep aan de Verenigde Naties

In de week voor Werelddierendag heeft Compassion in World Farming samen met vijf grote internationale organisaties een beroep gedaan op de Verenigde Naties om meer aandacht te schenken aan het welzijn van dieren.

Op een bijeenkomst van de FAO (de Voedsel- en landbouworganisatie van de VN) deden de organisaties tien aanbevelingen aan de FAO om in alle aspecten van haar werk rekening te houden met het welzijn van dieren. Dat is niet alleen in het belang van miljarden landbouw- en werkdieren in de hele wereld, maar ook van boeren en hun gezinnen. Voorkomen moet worden dat de bio-industrie, die in het rijke westen steeds meer ter discussie staat, zich uitbreidt en de samenleving ontwricht in ontwikkelingslanden, aldus de organisaties.
De oproep aan de FAO werd behalve door Compassion In World Farming gedaan door Brookes Hospital for Animals, Eurogroup for Animals, Humane Society of the USA, de Britse Dierenbescherming (RSPCA) en de World Society for the Protection of Animals (WSPA). Het initiatief werd gesteund door de regeringen van Argentiniƫ, Braziliƫ, Costa Rica en Zweden.

Doe mee: teken voor de
Universele Verklaring voor Dierenwelzijn


Steeds meer internationale instellingen, zoals bijvoorbeeld de Europese Unie, onderschrijven het belang van het welzijn van dieren. Maar de grootste en belangrijkste landenorganisatie, de Verenigde Naties, heeft dat nog niet gedaan. Daarom roept Compassion in World Farming, samen met grote internationale collega-organisaties, de VN op een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn op te stellen. Het aannemen van zo'n verklaring door alle 192 landen van de VN zou een mijlpaal zijn. Het zou helpen:

regeringen ertoe aan te zetten hun nationale wetgeving op het gebied van dierenwelzijn te verbeteren;
de basis te leggen voor wetgeving over dierenwelzijn in landen waar dit nog niet bestaat;
de wereldbevolking te doordringen van het belang van dierenwelzijn.
Doe nu mee en teken de oproep aan de Verenigde Naties!

Lees meer over ons werk op ciwf.nl
http://www.ciwf.nl/directdoen/mailprotest/verenigdenaties.php